logo

16.3.17

~ Miénk a világ



~"Mi a célod az életben?" Kérdezte Dipper Bill-től.

~ gravity falls ~ fanfiction ~ billdip ~ pre-slash ~ human!bill ~ hurt/comfort ~ lil-fluff ~ spiritual ~ 30/16



- Mi a célod az életben?
A kérdés hirtelen érkezett, ahogs mindketten megtorpantak, a levelek nagyokat roppantak talpuk alatt.
- Világuralmon gondolkoztam - vágta rá automatikusan a másik. - Bill, a világ ura! Jól hangzik nem? - éles nevetésben tört ki.
Rápillantott a mellette lévő gesztenyefiúra. Gesztenyefiú, így nevezte el Dippert, szemei, göndör fürtjei és telt arca miatt. Elhallgatott. Barátja vonásait kezdte munstrálni, aggódónak tűntek.
- Ó tudod, hogy csak vicceltem - hárított. Dipper nem látszott nyugodtabbnak. - Ne nézz rám úgy mintha te még nem gondoltál volna rá. Világuralom. Mindenki felett állhatsz... Formázhatsz egy világot mintha csak gyurmáznál! - Bill álmodozóan tekintett fel az arany-zöldes koronába, ami fölöttük húzódott. - Ha tehetném... Mindenkinek adnék egy fát. Ha hibájukból kipusztul a növény, kivégeztetném őket. Így talán az emberek megbecsülnék az életet.
Bill egyszerre tűnt gyönyörűnek és szörnyek vadnak. A magasan húzódó járomcsontjaival és beesett hegyes széllű arcával azt éreztette az emberrel, hogy féljen tőle. Tényleg kellett félni tőle, instabil jellemével földeket forgathatott ha akart. Ezzel ellentétben a szemei és mosolya a legdrágább kincs volt, amit mindenki meg akart szerezni. Bill veszélyes kettőssel rendelkezett. Dipper titokban félt tőle, ha a világot nem is, őt tudja uralni.
Megindultak lassan előre, a fák sűrűjében, ahová a nap fénye csak ritkán ért el a levelek között.
- És neked? Mi a célod? - kapta vissza a kérdést.
- Sokáig azt hittem, hogy fel akarok valamit találni, vagy esetleg egy hatalmas felfedezést tenni, Nóbel-díjat kapni és bekerülni a történelemkönyvekbe. Mert ki ne akarná, hogy róla tanuljanak? De igazából... - Dipper megállt egy pillanatra. - Szeretnék csak boldog lenni. Ahogy látom Mabelt és, a szinte teljesen gondatlan életét, arra jöttem rá, ha én is egy kicsit többet mosolyognék olyan lehetnék mint ő.
- A mosoly jól áll neked - szólalt meg Bill.
A másik fiú úgy érezte azért kellene szégyellnie magát mert elpirult, hosszú évek után hozzá kellett volna szoknia ezekhez az apró, pillangónyi bókokhoz.
- Szóval ennyi. Boldog akarok lenni, nem számít, hogy, nem számít mennyi pénzel, hírnévvel...
Bill kikerült egy vastag fenyőt. Arra a rövid pillanatra elengedték egymás kezét, de amint közelebb férhettek egymáshoz ismét összekulcsolták.
- Az emberek annyira nem értenek semmit - gondolkozott hangosan a szőke.
- Te is ember vagy - szögezte le Dipper.
- Persze, persze tudom. De én más vagyok. A világot már most is uralom.
Dipper elgondolkozott mit kezdjen ezzel az információval, de Bill folytatta, szóval nem kellett túlterhelnie az agysejtjeit ilyen korai órában.
- Hisz még senki sem jelentette ki, hogy ő a világ ura. Nincs róla hivatalos papír, szemtanú, felvétel, semmi ami azt bizonyítaná, hogy a világunknak van egy vezetője, nem? - A gesztenyefiú bólintott. - Engedd meg, hogy én, Bi Cipher, itt és most - felugrott egy kivágott fatörzsre, de nem engedte el Dipper kezét. - Mától a világ ura vagyok! - üvöltötte az erdő mélyébe határozottan rengeteg büszkeséggel.
A másik fiú csak a szemét forgatta, nem szólt semmit.
- Tudod mit, Dipper? - Bill lenézett barátjára, megragadta és felhúzta maga mellé a fatörzsre, ahol csak szűkösen fértek el. - Te pedig lehetsz mellettem boldog.

3 megjegyzés:

  1. Awww uristen ;___; Latod hogy tudsz te Fluffot is irni?? Es meg milyet! *^*. Ohh atyam, ez valami cukorbomba volt <3

    VálaszTörlés
  2. Jeeeeeeeej írtam egy flufffffffoooooot :D
    örülök, hogy tetszett :3

    VálaszTörlés
  3. EZ NAGYON ARANYOS VOLT *o*
    fel kellett olvasnom a szobatársaimnak, és igen, ez mindhármunk reakciója volt --- nem baj, hogy ez igazából nem érdekelt téged, csak szólok, hogy igeeeeen, ez rohadtul aranyos lett, imádom az emberi, pszichon cuki bill gondolatát, dipper tökéletesen dipper, és a h w
    csak olvasozok, az egész perfect volt
    xx

    VálaszTörlés

~pöcegödröm bejárata~